Badge field

Що таке зубні імплантанти?

Published date field

Що таке зубні імплантанти?

Зубні імплантанти - це металеві штифти або каркаси, які вживляють у кістку верхньої або нижньої щелепи. Коли імплантанти встановлені, стоматолог може закріпити на них зубні протези.

Навіщо потрібні зубні імплантанти?

Оскільки імплантанти вживлюють у щелепну кістку, вони є стабільною основою для штучних зубів. Зубні протези і мости, закріплені на імплантантах, не зісковзнуть і не змістяться в роті, що є особливо важливим, коли ви їсте або говорите. Завдяки цьому кріпленню зубні протези, мости, так само як і окремі коронки, закріплені на імплантантах, є ближчими за відчуттями до натуральних зубів, ніж звичайні мости або зубні протези.

Для деяких, звичайні мости і зубні протези є незручними або взагалі не підходять, через захворювання слизової оболонки ротової порожнини, слабко виражений альвеолярний відросток або через відчуття нудоти, що викликається цими конструкціями. До того ж, звичайні мости потрібно прикріплювати до зубів з обох боків проміжку, що з'являється в результаті втрати зуба. Перевага імплантанта полягає в тому, що він дозволяє не сточувати сусідні зуби, для того, щоб утримувати новий зуб або зуби на місці.

Щоб можна було поставити імплантанти, у вас мають бути здорові ясна і достатньо кістки для закріплення імплантанта. Крім того, ви обов'язково повинні підтримувати ці ділянки ротової порожнини в гарному гігієнічному стані. Ретельна гігієна ротової порожнини і регулярні відвідування стоматолога є обов'язковими для довгострокового успіху зубних імплантантів.

Імплантанти звичайно дорожчі, ніж інші методи заміни зубів, і більшість страховок зазвичай не покривають їхню вартість.

На сьогоднішній день внутрішньокісткові імплантати вважаються стоматологами найбільш надійними.

  • Внутрішньокістковий імплантант. Його імплантують безпосередньо в щелепну кістку. Як тільки навколишні тканини заживуть і кістка зростеться з установленим у неї імплантантом, проводиться повторна операція, щоб прикріпити штифт до вживленого імплантанту. На завершення, штучний зуб (або зуби) прикріплюють до штифта, по одному або згрупувавши їх на мосту або зубному протезі.
  • Як довго прослужать стоматологічні імплантанти? Імплантанти звичайно служать 10-20 років, залежно від розташування імплантату і від того, чи дотримується пацієнт гігієни ротової порожнини і чи регулярно він відвідує стоматолога. Оскільки жувальна група зубів (моляри) створює і зазнає більших навантажень, імплантанти, що їх замінюють, не служать так само довго, як імплантанти, що заміщають передню групу зубів. 

Posts Artificial
Штифти закріплюють у кістці під яснами Штучні зуби, поміщаються на штифти монтують на штифти
Implants Replacement
Імплантанти забезпечують дуже надійне кріплення Імплантанти є основою для окремих зубних протезів