Badge field

Чи є інші способи зробити мою усмішку привабливішою?

Published date field

Відбілювання підходить не кожному. Зокрема, воно не рекомендується, якщо пломби, коронки, тимчасові коронки або накладки на ваших передніх зубах підібрані під колір зубів - колір цих матеріалів при відбілюванні не зміниться і вони будуть виділятися на фоні білосніжної посмішки. У цих випадках можна подумати про інші варіанти, наприклад, про вініри або вкладки.

  • Вініри — це тонкі порцелянові або пластикові пластинки, які приклеюють до лицьової поверхні зубів. При зубах, що сильно змінили колір, сколоті або деформовані, вініри дають тривалий ефект, створюючи привабливу посмішку. Вініри практично не змінюють колір, тому вони популярні серед тих, хто хоче мати ідеальну посмішку.

Вініри бувають двох типів:

  • Порцелянові вініри виготовляють у зуботехнічній лабораторії конкретно під ваші зуби, при цьому вам доведеться відвідати стоматолога два рази. Порцелянові вініри дорого коштують, а строк їхньої служби становить від 10 до 15 років і навіть більше
  • Композитні вініри виготовляються за одне відвідування, при цьому емаль наноситься безпосередньо на зуби. Композитні вініри коштують значно дешевше, але вони прослужать від 5 до 7 років.

Вкладки використовуються для реставрації сколених або зруйнованих зубів, заповнення проміжків і відновлення привабливої посмішки або її кольору і виготовляються з композиційної пластмаси. Після нанесення дуже слабкого протравлюючого розчину, що робить поверхню зубів шорсткуватою і забезпечує міцне зчеплення, стоматолог прикладає вкладку до зуба і підганяє її за формою, кольором і розміром, щоб одержати привабливий результат. Матеріалу дають затвердіти під світлом спеціальної лампи, потім ретельно полірують.

  • Багато хто надає перевагу вкладкам замість срібних пломб, оскільки вкладки виглядають натуральніше - матеріал можна підібрати в тон із природним кольором ваших зубів.
  • Недолік вкладок у порівнянні зі срібними пломбами в тому, що вони коштують дорожче, а оскільки вони пористі, то у курців згодом вони жовтіють.

Стоматолог допоможе вам визначити, що для Вас краще - вініри або вкладки.